portada que sona r-rr
«Gireu La Tortuga» de Susanna Isern és un conte genial per a treballar l’estimulació del llenguatge oral amb una història senzilla i uns personatges entranyables amb qui connectaran de seguida els infants. El conte ens narra com una tortuga es capgira sense voler-ho i no aconsegueix posar-se de peus a terra. Per sort, progressivament aniran sorgint personatges que intentaran ajudar-la, unint les forces de tots. La guineu, la marmota, l’esquirol, el ratolí, la sargantana i fins i tot la formiga, que desencadenarà un final inesperat ens recordaran la importància sobre la cooperació, l’empatia i l’amistat.
Portada 2 Que sona R-RR
És un conte molt indicat per a infants d’entre 3 i 6 anys amb unes il·lustracions molt atractives de Pep Montserrat. També el podeu trobar editat en castellà; «Girar a la Tortuga».
Com a proposta per a treballar el conte, he elaborat uns titelles amb rolls de cartó perquè els infants puguen participar en la narració o contar ells/elles mateixes la història amb l’ajuda dels personatges. A més, he afegit un joc de lectoescriptura on anirem caçant lletres per crear paraules i històries. Espere que us servisca la idea.