De segur que moltes i molts de vosaltres teniu una ruleta a casa o a l’aula. Si no es el cas,  igualment  podeu jugar amb aquest bingo alfabètic elaborant la vostra pròpia ruleta amb una cartolina o un tros de cartó on escriurem l’alfabet i afegint un enquadernador (hi ha alguns que tenen forma de fletxa i permeten fer-la girar ). Una altra opció és ficar  lletres mòbils dins d’una bosseta de tela i anar traient-les d’una en una. Recordeu que perquè la proposta tinga èxit, hem de treballar i consolidar el vocabulari prèviament.

Aquest bingo està format per 16 graelles de 9 imatges amb diferents sons inicials i 16 targetes amb el llistat de paraules de cada graella. Podeu fer servir qualsevol ruleta (en el nostre cas, hem utilitzat la d’Ikea afegint-li unes lletres adhesives de fusta). El joc es desenvolupa fent girar la ruleta fins que es pare en una lletra. Tothom observa el seu cartó i cerca alguna imatge que comence per la lletra que ha sortit. Si es dona el cas, marquem la casella i així fins a completar tota la graella.

La proposta va dirigida a xiquetes i xiquets d’Infantil que ja han treballat la consciència fonològica i estan iniciant-se en el principi alfabètic. També dirigida al cicle inicial de Primària

Objectius:

  • Treballar la consciència fonèmica en sons inicials.
  • Iniciar o reforçar el principi alfabètic d’associació fonema-grafema.
  • Desenvolupar l’observació i atenció focalitzada.
  • Ampliar coneixements lèxics i semàntics.

Espere que aquest material vos siga útil i que altres xiquets i xiquetes el puguen gaudir.

Bingo Alfabètic 2
Bingo Alfabètic 3
Bingo Alfabètic 4
Bingo Alfabètic 5